Gem de gutui

de adasev12 in Dulceata / Gem, 12 Noi 2013 | 8280 vizualizari

 

din ciclul dulceturile toamnei, dulceata de gutui ocupa loc de cinste la noi....foarte aromata si delicata

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui curatate
  • 800 g zahar
  • 800 ml apa
  • suc de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Gutuile se sterg bine de puf, se curata de coaja si se alege partea buna, adica fara partile lovite, pietroase si viermanoase...

In general gutuile sunt pline de viermi, dar nu conteaza, se curata partea buna.

Se pune apa intr-un castron si o lg-ita de sare de lamaie si  se pun bucatile de gutui pe masura ce se curata pt a nu se innegri.

Se taie apoi cubulete cat mai mici.

Se pune separat la foc apa si zaharul , se amesteca sa se topeasca si se lasa sa dea cateva clocote.

Se scurg bine gutuile si se toarna peste sirop si se lasa  la fiert la foc mai mic, cam 40-50 min.

Se stoarce sucul de la o lamaie si se toarna peste, se mai da cateva clocote si se ia de pe foc.

Se pune fierbinte in borcane si se sigileaza, se lasa invelite in paturi pana a doua zi sa se raceasca bine, se depoziteaza in camara la loc intunecos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adasev12 1

13.11.2013, 11:27

mihaialexzaharia 1

14.11.2013, 04:24

Felicitari!

O reteta usoara si un desert delicios. Am facut-o si eu.

Mai mult pentru pofticiosii comozi .O gasiti pe magazin online de dulceturi, bunicel.ro

Va pup

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 18:02

ce bunatate !

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui